Sosyal Sorumluluk

BARO ADLİ YARDIM

Türkiye’deki her baronun Türkiye Barolar Birliği’nin talimatıyla oluşturmuş olduğu ve ekonomik gücü avukat tutmaya yeterli olmayan vatandaşlarımızın hizmetinde olan adli yardım büroları mevcuttur.

Sakarya Barosu adli yardım bürosuna Sakarya’da ücretsiz avukat tutmak için başvuru yapabilirsiniz. Adli yardım başvurunuzun Sakarya Barosu tarafından olumlu karşılanması halinde tarafınıza baro tarafından ücretsiz avukat ataması gerçekleştirilir.

Sakarya Barosu ve birçok diğer baro tarafınıza ücretsiz avukat ataması yapmak için aşağıdaki kriterleri kontrol etmektedir;

  • Fakirlik belgesi (İkametgahınızın olduğu muhtarlıktan alınır)
  • Oturduğunuz ev kira ise kira sözleşmesi sureti (Ev sahibi olmanız adli yardım alma ihtimalinizi düşürür, kiracı olmanız arttırır)
  • Banka mevduat hesap kayıtları (Banka hesabınızda yüklü miktarda para olması adli yardım alma ihtimalinizi düşürür)
  • Adınıza kayıtlı araç olmaması (Üzerinize kayıtlı araç olması adli yardım alma ihtimalinizi düşürür) (E-devletten alınabilir)
  • Sigorta tescil belgesi (İşsiz olmanız adli yardım alma ihtimalinizi arttırır) (E-devletten alınabilir)
  • Adınıza kayıtlı gayrimenkul olmaması (Üzerinize kayıtlı gayrimenkul adli yardım alma ihtimalinizi düşürür) (E-devletten alınabilir)
  • Vukuatlı nüfus kayıt sureti (E-devletten alınabilir)
  • İkametgah (E-devletten alınabilir)

MAHKEME ADLİ YARDIM

Ekonomik gücü mahkeme harçlarını ve giderlerini ödemeye yetmeyen vatandaşlarımız için Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından adli yardım düzenlememeleri yapılmıştır.

Eğer dava açmak istediğiniz mahkeme adli yardım talebinizi kabul ederse mahkeme sizden harç ve masraf almadan davanızı görebilir. Bunun için ekonomik durumunuzun yeterli olmadığını dava açtığınız mahkemeye ispatlamalısınız.

Eğer baro tarafından adli yardımdan faydalandırıldıysanız ve yukarıda sayılan belgeleri topladıysanız, mahkeme muhtemelen mahkeme harçları ve giderleri için de adli yardımdan faydalandırılmanızı kabul edecektir.

Barodan adli yardım istemeden kendi kendinize dava açmanızı ve dava açtığınız mahkemeden adli yardım talep etmenizi tavsiye etmiyoruz. Bu durumda muhtemelen adli yardım talebiniz reddedilecektir.

Öncelikle bulunduğunuz ilin barosuna gidin ve adli yardım biriminden destek alınız. Yukarıda baroya nasıl başvuracağınız ve ücretsiz avukat isteyebileceğiniz ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

PROBONO

Probono latince “toplumun iyiliği için” anlamına gelir. Avukatlık bürolarının probono uygulamaları ile ekonomik durumu avukat tutmaya yetmeyen vatandaşların tanınmış avukatlardan ve hukuk bürolarından iyi bir hukuk hizmeti alması amaçlanır. Bu sayede toplumun dezavantajlı kesimleri de kaliteli bir hukuk hizmetine kavuşmuş olacaktır.

Türkiyede’de her geçen gün probono kültürüne ilgi artmaktadır. Bu kapsamdaki en büyük çalışma İstanbul Barosu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından oluşturulan probono ağı çalışmasıdır. İncelemek için tıklayınız. https://probono.bilgi.edu.tr/tr/

Sakarya’da avukatlık yapan bir ofis olarak, Dural Hukuk ve Danışmanlık, toplum vicdanını yaralayan, vahim ve ilgiyi hak eden uyuşmazlıklarda probono dava almaktadır. Türk toplumunun adalet duygusunu yeniden sağlamak amacıyla kar amacı gütmeden profesyonel destek sağlamaktayız.

Ücretsiz avukat tutmaya uygun musunuz?

Ofisimiz avukatlık etiği gereği size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

Dural Hukuk